Slecht en goed nieuws!

Beste Leden,

Slecht en goed nieuws!!
Allereerst wil ik een schrijven van onze overkoepelende organisatie met jullie delen;

NL ACTIEF VERZET ZICH TEGEN BESLUIT KABINET OM FITNESSCENTRA TOT 1 SEPTEMBER TE SLUITEN

“Beste NL Actief leden/ondernemer,

Met verontwaardiging en ongeloof hebben we vanavond (6 mei) kennis genomen van het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen voor de ondernemende beweeg- en sportclubs te verlengen tot 1 september dit jaar. Dat vinden we onacceptabel en zullen we ook niet accepteren. Daarbij gaat het niet alleen om de inhoud van het besluit, maar ook om de wijze waarop dit tot stand is gekomen. We hebben de afgelopen weken veelvuldig overleg gehad met de betrokken ministeries en het RIVM, we hebben het protocol verantwoord sporten voor de fitnessbranche ingediend en we hebben het Manifest opgesteld. Juist daarom verbaast het ons dat minister-president Rutte tijdens zijn persconferentie expliciet aangaf dat hij met NL Actief in gesprek wil om te bekijken of de fitnesscentra eerder dan 1 september weer open kunnen. Had hij dit overleg maar de voorbije dagen gehouden, dan hadden we hem nog een keer persoonlijk kunnen informeren waarom we als branche klaar zijn om weer open te gaan én waren we vandaag niet overvallen door dit besluit.

We gaan afdwingen dat het gesprek met de minister-president en het kabinet op hele korte termijn zal plaatsvinden, want het is voor ons een raadsel waarom de fitnesscentra nog zo lang gesloten moeten blijven. De argumenten die het kabinet voortdurend gebruikt (extra druk op het openbaar vervoer, veel verplaatsingen, 1.5 meter maatregelen niet kunnen handhaven) zijn niét van toepassing op onze branche. Dat zullen we de minister-president en het kabinet nogmaals heel duidelijk maken in het overleg.

We laten het niet over onze kant gaan dat onze branche tot 1 september gesloten moet blijven. Het kabinet laat zo 4000 ondernemers en ruim 3 miljoen Nederlanders in de kou staan, onder wie ook veel mensen met een chronische aandoening zoals diabetes, NAH en reuma. We zullen als branchevereniging samen met het hele netwerk in onze sector dan ook alle registers opentrekken om dit besluit aan te vechten. Daarnaast eisen we dat er een nieuwe compensatieregeling komt voor de ondernemers en zzp’ers in onze sector.

We begrijpen dat jullie heel veel vragen hebben en dezelfde verontwaardiging en emoties voelen als wij. Het is nu meer dan ooit zaak dat we als branche één sterk collectief vormen: van ondernemers tot leveranciers, van professionals tot kenniscentra. Samen gaan we deze strijd aan, samen gaan we in gesprek met het kabinet, samen komen we op voor de belangen van onze mooie branche. En zoals we al eerder hebben gesteld: onze branche is geen onderdeel van het probleem, maar juist een onderdeel van de oplossing om mensen gezonder te laten leven en meer weerstand te laten opbouwen!

Met vriendelijke groet,

Team NL Actief”
Door inspanning op landelijk niveau namens onze beroepsgroep, is bereikt dat er as. dinsdag een gesprek gaat plaatsvinden met de minister van VWS. Wij zijn hoopvol gestemd absoluut eerder open te kunnen.
Het goede nieuws voor jullie als leden is dat wij strijdbaarder zijn dan ooit en er nog meer aan gaan doen jullie te helpen en ondersteunen. Dus de creatiemodus is bij ons op AAN gezet! Wat mag er wel geregeld worden aan sportactiviteiten en hoe kunnen wij jullie aan jullie behoefte tegemoet komen met de nodige regels inachtneming? In eerste instantie had ik een aantal Out of the Box oplossingen :
– We halen het dak van ons pand en kunnen gaan sporten in de buitenlucht;
– De Milon gaan we verplaatsen naar bijvoorbeeld Café Rootz;
– De Crossfit lessen gaan we verzorgen in de Bouwmarkt;
– We gaan 1 op 1 training verzorgen vanuit de kappersstoel;
– Vanaf morgen staan er 30 winkelmandjes bij de voordeur waarmee je onbeperkt kunt sporten.
Maar…… wij gaan het toch anders doen:
Vanaf as. maandag gaan wij gedurende de dag lessen organiseren in de buitenlucht. 7 Dagen per week zoals jullie gewend zijn. We zijn druk bezig buiten een tweetal studio’s te creeëren, wat ons uiteraard gaat lukken! Diverse soorten lessen zullen we aanbieden, van Yoga tot Crossfit, van Vitaal&Fit tot aan een Hardlooptraining en van Krachttraining tot BodyPump. Alle lessen zullen vooraf gereserveerd moeten worden, om zo niet de regel van maximaal 10 personen te overschrijden. Hiervoor ontvangen jullie zeer spoedig een link. Deze link stuurt je door naar een nieuwe, door ons aangemaakte App waarin je een plekje kunt reserveren. We zijn druk bezig met de routing van de lessen en de RIVM maatregelen die nodig zijn bovenstaand te realiseren, hierover informeren we jullie voor as maandag.
Wij zullen er i.i.g. alles aan doen om onze leden een gezonde levensstijl te laten behouden. Deze situatie biedt ook kansen en opties, en daar gaan wij samen met jullie als leden vol voor.
Tot snel “Buiten” ons centrum en hopelijk tot binnenkort “Binnen” ons centrum.

Namens Team Fitness4all Berghem

 

Ivo ’t Lam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.